CROSS LAMINATED TIMBER 

CLT: NÅR TØMMER MØDER TEKNOLOGI 

I de seneste år har verden været vidne til masser af innovation og udvikling inden for området byggeri med konstrueret træ: hurtigt at montere og ekstremt alsidigt.

Limlamineret tømmer (glulam), krydslamineret tømmer (CLT), sømlamineret tømmer (NLT) og dyvellamineret tømmer (DLT) er ved at bane sig vej ind på markederne for erhvervsbyggeri og byudvikling.

Rothoblaas har troet på denne udvikling fra et tidligt stadie og har investeret i innovative løsninger for at støtte branchens vækst og skabe mere ambitiøse projekter end nogensinde før.

HÅNDBOG OM CLT-BYGNINGER

I håndbogen om CLT-bygninger har Rothoblaas opsummeret de vigtigste produkter.

Kapitlerne i denne håndbog følger bygningsprocessen på byggepladsen ved at forklare om de særkrav og hensyn, der skal udvises ved bygning med træ – fra forankring af fundamentet til tagstrukturen.

Bliv inspireret! Håndbogen tilvejebringer alene en omfattende oversigt over massetømmerbygninger – ikke en fuldstændig oversigt. Der findes yderligere oplysninger, flere produkter og flere tekniske data i de pågældende kataloger.

FASTGØRING

SKRUER, FORBINDELSER OG BESLAG TIL TRÆBYGNINGER

For Rothoblaas skal hver enkelt detalje matches med sin egen tilslutning: Løsninger til fikserings- og tilslutningssystemer passer til de mest komplekse systemer og er skræddersyet til specifikke behov takket være professionel teknisk rådgivning.

Specifikke og hensigtsmæssige beslutninger egner sig til alt fra den lille, enkle struktur til imposante fleretagers bygninger, uanset om der udformes en modstandsdygtig beklædning eller et robust udvendigt rum.

LUFTTÆTHED OG VANDTÆTNING

FOREBYG UPRAKTISKE INFILTRERINGER

Indendørskomforten opnås hovedsageligt igennem en effektiv lufttæthed i bygningen: Et værdifuldt hus begrænser tabet af indvendig varme om vinteren og forhindrer interstitiel kondensering.

Det rette valg af tagmembraner og klæbebånd er ikke alene altoverskyggende for klimaskærmens funktionalitet, men fremmer også forbedret termohygrometrisk regulering af strukturen.

LYDTÆTNING

REDUCER STØJ. STYRK INDENDØRSKOMFORTEN

Rothoblaas kvalificerer den akustiske indendørskomfort med en komfortabel tavshed, der derfor ikke ødelægges af generende støj.

Eftersom træ er et ekstremt let materiale, er det yderst sårbart over for lydtransmission men samtidigt nemt korrigerbart ved valg af den rette produktpåføring.

ROTHOBLAAS STÅR FOR KONTINUERLIG INNOVATION

X-RAD: FREMTIDEN FOR TØMMERKONSTRUKTION

De innovative egenskaber bag X-RAD skaber en revolution inden for standarderne for træbyggebranchen takket være de fordele, det omfatter: høj præcision, kortere byggetider, forbedret sikkerhed på stedet, reduktion af antallet af monteringsdele, fremragende statisk ydeevne

Standardisering og reduktion af det samlede antal samlinger gør X-RAD-systemet til en vindende aktør, når reduktion af byggetiden er en nøglefaktor for projektet.

SPIDER: FØJ STYRKE TIL DIN TØMMERSTRUKTURER

Med SPIDER-tilslutningen kan punktstøttede flade CLT-plader med en spændlængde på mere end 5 m realiseres uden bindebjælker.

Systemet har generelt to funktioner: forstærkning i støtteområder og suspension af flade CLT-plader ved brug af radialarme og fuldt gevindskårne skruer.

Yderligere transmitterer det den lodrette belastning fra støtten fra den øverste del af bygningen til den nederste etage, således at CLT belastes vinkelret på åren.